Logo
Debreceni Egyetem - Egészségügyi Kar

LEXINFO Nyelvvizsgaközpont

A Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara 2011 novemberétől a LEXINFO Nyelvvizsgaközpont (http://www.lsi.hu/lexinfo) Magyarország keleti részén elsőként akkreditált nyelvvizsgahelye lett.A LEXINFO olyan angolul/németül tudó diákok és már dolgozó felnõttek számára készült, akik tanulmányaik, érdeklõdési körük, munkájuk alapján az informatikához kapcsolódó információk nagy részéhez idegen nyelven jutnak

A LEXINFO államilag akkreditált informatikai szaknyelvi vizsga februártól karunkon is letehető angol nyelvből B1 (alapfok), B2 (középfok) és C1 (felsőfok) szinten. A vizsga a Közös Európai Referenciakeret szintjeihez illesztett, és komplex jellegű, azaz mind a beszélt, mind az írott nyelvi készségeket méri (külön–külön, de együttesen is). Van csak szóbeli, csak írásbeli vizsga, de a kettő együtt is letehető. Ennek megfelelően háromféle vizsgabizonyítvány szerezhető: csak szóbeli, csak írásbeli, illetve komplex, amely szóbeli és írásbeli részvizsgából áll.

A LEXINFO informatikai nyelvvizsgát bármilyen más akkreditált nyelvvizsgával párosítani lehet. Tehát ha már van egy pl. Origo szóbeli nyelvvizsgád, mellé leteheted az írásbeli informatikai nyelvvizsgát ahhoz, hogy komplex, államilag elismert középfokú nyelvvizsgád legyen.

Miért érdemes LEXINFO informatikai nyelvvizsgát tenni?
-Államilag akkreditált, kétnyelvű nyelvvizsga
-Felvételihez, a diploma megszerzéséhez, munkavállaláshoz felhasználható

-A szóbeli vizsgán a vizsgázó egy általa választott szakmai témában előre elkészített PowerPoint-os kiselőadást tart közép- és felsőfokon

-A számítógépes laborvizsga menete: a feladatok szövege fejhallgatóval, a számítógép előtt ülve hallgatható meg 2, ill. 3 alkalommal, a feladatlap a monitoron jelenik meg, a kitöltéshez csak az egér használatára van szükség
-Az írásbeliben olvasott szöveg értése és szakmai szókincsteszt mellett szótár segítségével végezhető témakifejtés és középfokon angolról magyarra történő fordítás, illetve felsőfokon magyar szakszöveg angol nyelven történő tömörítése szerepel.
Kinek érdemes LEXINFO vizsgát tennie?
-Informatikát tanuló diákoknak és az informatika területén dolgozó szakembereknek
-minden angolul beszélő, a számítógépet és az Internetet akár csak hobbiszinten használó diáknak és felnőttnek, aki úgy gondolja, hogy könnyebben, szívesebben tud felkészülni egy olyan vizsgára, amely közvetlenül kapcsolódik mindennapi tevékenységeihez.

További információért keresse a http://lexinfo.de-efk.hu, illetve a http://www.lsi.hu/lexinfo oldalt

Jelentkezési lap

2012. évi vizsganaptár
2012.    I.     II.    III.    IV.
A vizsga ideje    Február 18-25.    Május 19-26.    Szeptember 5-12.    November 7-14.
Jelentkezési határidő    Január 16.    Április 16.    Augusztus 1.    Október 3.

LEXINFO nyelvvizsgadíjak 2011. június 1-től
Szint/Típus    Szóbeli    Írásbeli    Komplex
B1    12.900.-     11.900.-    20.900.-
B2    14.900.-    13.900.-    23.900.-
C1    15.900.-    14.900.-    26.900.-
+ 2.000.- Ft regisztrációs díj (A 9.sz. vizsgahelyen. A regisztrációs díj mértékét a vizsgahely állapítja meg.)

A regisztrációs díj egy adminisztrációs átalánydíj, amelyet minden vizsgajelentkezéskor egyszer kell megfizetni, függetlenül a vizsga szintjétől, ill. típusától. Visszatérítésére csak abban az esetben van lehetőség, ha a vizsga a vizsgaközpont, ill. a vizsgahely érdekkörében felmerült ok miatt hiúsult meg.
A díj az alábbi tételek közül egyet vagy többet foglal magában:
• a jelentkezések feldolgozása
• a vizsgázók értesítése a vizsgázói kódokról és a vizsgaidőpontokról
• az eredmények elektronikus felületen történő rögzítése
• a vizsgabizonyítvány elkészítésének költsége
• a vizsgabizonyítvány postázásának költsége
• elsőfokú, a vizsgaközpont vezetője általi felülvizsgálat, kérelem esetén

 
 

 

Ma 2015. november 30., hétfő,
András és Andor napja van.
Holnap Elza napja lesz.Látogatottsági Statisztika - Hibabejelentés

--In english